Μήνυμα Καλωσόρισης

Go Top

Fb_likebox

Twitter_Fan_box

Like - - Follow

Αλλάξαμε Σιτε

Thursday, February 7, 2013

Χρησί Αβγή <--> ΚΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ








Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που πρόκειται να επιχειρήσω να γράψω τις απόψεις μου περί πολιτικής και άλλων σχετικών . Όχι πως δεν με ενδιαφέρει το θέμα ! Όχι πως είμαι άσχετος ! Αλλά μερικά πράγματα είναι τόσο αυτονόητα – ξεκάθαρα που δεν έχει νόημα να τα επαναλαμβάνεις .  Θα δείτε με λίγα λόγια την άποψή μου περί διαφόρων θεμάτων . Δεν σημαίνει πως είναι η σωστή , αλλά ούτε και η λανθασμένη.

Προειδοποίηση: Το άρθρο είναι αρκετά μεγάλο! Και όχι δεν πρόκειται να το χωρίσω σε μικρότερα άρθρα. Κάτι τέτοιο πέρα από πλήρη αποτυχία , δεν έχει και νόημα για εμένα …μιας που όταν ανοίγω την σκέψη μου στο κοινό ..πρέπει και να την κλείνω στο ίδιο άρθρο …και όχι με «To be continued». Με λίγα λόγια όσοι βαριέστε να ακολουθήσετε την σκέψη μου  και μπήκατε μόνο και μόνο  για να δείτε περίτεχνες βρισιές για τους Κνίτες/Χ.Α ατυχήσατε!Δεν έχει νόημα να αρχίσω τα γαμοσταυρίδια μιας που θα χαθεί η ουσία του άρθρου.


 Ή μάλλον θα σας κάνω για μερικές γραμμές την χάρη  έτσι με ένα «αστειάκι»:
Στάδια γυναικείας τριχοφυΐας:

1) Φρεσκοξυρισμένη

2) Τριών ημερών

3) Τις αφήνω για αποτρίχωση

4) Δεν έχω γκόμενο και είναι χειμώνας

5) ΚΝΕ


Και ΝΑΙ ας αρχίσει επιτέλους το άρθρο:
Για διαφημιστικούς σκοπούς αντί για «Κνίτης» θα λέμε «Μπουφ».

Έγινε???

Πάμε λοιπόν να σχολιάσουμε την Κρυ-Σταλιν-η άποψή τους ….


Σκεφτείτε ότι  τέλη της δεκαετίας του 70 και τα πρώτα χρόνια του 80,το να έλεγες ότι είσαι ΔΑΠ ας πούμε ισοδυναμούσε με το ότι ήσουν κάτι το δακτυλοδεικτούμενο (πχ Χρυσή Αυγή)  κάτι κακό!... Με λίγα λόγια ήσουν έξω από το trend της εποχής. Υπήρχε η ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς τότε . Υπήρχε ένα αίτημα για αλλαγή και ήταν «hot» το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ… και λίγο μέσα όλη αυτή την ιστορία το ΚΚΕ εσωτερικού όπως λεγόταν τότε( ο χώρος που γέννησε τον συνασπισμό μετά κτλ).

Η ΚΝΕ έχει μια βασική ιδεολογία. Είναι η πεφωτισμένη ηγεσία. Δηλαδή ότι δεν μπορώ να αμφισβητώ τα λεγόμενα της κορυφής της ηγεσίας του κόμματος . Αυτοί είναι οι σοφοί και δεν μπορείς να τους πας κόντρα βρε αδερφέ!

Επιπλέον υπάρχουν ιδεολογικά ζητήματα . Δηλαδή αυτά ένας Μπουφ διαβασμένος θα σου πει «τι μας λες τώρα». Πήγαινε στο πέμπτο συνέδριο του κκσε παράγραφος τάδε και θα δεις τι λέει… αυτό είναι , ΤΕΛΟΣ!!!
 Είναι δογματικοί!( Δεν εξηγούν γιατί και πως! Σου λέει αυτό είναι! Αποδέξου το!). Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείς εσύ να αμφισβητήσεις αυτό που είπε ο Λένιν , ο Στάλιν , ο Χρουστσόφ, ο Μπρέζνιεφ  κτλ.

Ο Μπουφ έχει το βιβλιαράκι του για διάφορα θέματα για κάθε χώρο . Στον φοιτητικό τομέα ας πούμε υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης , όπου όλα τα πράγματα… από τη σίτιση, τα βιβλία, τη θέρμανση ,το πόσοι φοιτητές θα δικαιούνται πάσο, τα έχουν μελετήσει... με τον δικό τους τρόπο βέβαια και σε όλα έχουν μία απάντηση.

Ποτέ δεν είναι ευχαριστημένοι!  Ακόμα και πριν έξι χρόνια που ξοδεύονταν άπειρα χρήματα στην παιδεία , λεφτά απίστευτα που δεν θα δοθούν ποτέ σε κανένα κράτος του κόσμου! Ούτε στην Αμερική δινόντουσαν τόσα πολλά χρήματα.

Ας δούμε έτσι για «πλάκα» το πόσο κοστίζει ο κάθε φοιτητής στο κράτος:
Εάν προσπαθήσεις να αθροίσεις τα χρήματα που ξοδεύονται για το Πανεπιστήμιο : όπως για παράδειγμα είναι η μισθοδοσία των καθηγητών,  συντάξεις , σίτιση, παροχές, φοιτητικά πάσο , ιατρική περίθαλψη ,κτηριακές  εγκαταστάσεις και τα διαιρέσεις με τους ενεργούς φοιτητές! (Διότι μπορεί τα χρήματα  να ξοδεύονται για όλους κατά άτομο , αλλά στην πραγματικότητα είναι για 3000 άτομα και όχι για 12.000 που είναι οι εγγεγραμμένοι του πανεπιστημίου). Τι θέλω να πω με αυτό? Σπατάλη χρημάτων ! Και γιατί? Σκεφτείτε ότι δίνει το πανεπιστήμιό σας 100.000 ευρώ για δέκα φοιτητές. Επομένως κατά κεφαλή είναι 10.000 ευρώ. Έλα όμως που οι οχτώ από τους δέκα δεν πατάνε ποτέ! Άρα δεν ξοδεύονται 10.000 για κάθε φοιτητή , αλλά 50.000 ευρώ για τους δύο φοιτητές μας.  Αθροίζουμε ….διαιρούμε με ενεργούς φοιτητές κι έπειτα βλέπουμε ότι για τέσσερα χρονάκια κοστίζουμε κάπου στις 250.000 ευρώ στο κράτος. Ίσως και παραπάνω.

Συνεχίζω την σκέψη μου…

Γενικά η δογματική αριστερά(Μπουφ) λέει: ΝΑ δοθούν τόσο τις εκατό για την παιδεία . Δηλαδή αν δοθεί 5% του ΑΕΠ για την παιδεία που είναι σύνθημα του 1960 , θα λυθούν τα προβλήματα της παιδείας!
Δεν είναι έτσι! Το θέμα είναι ..αυτά που δίνονται πώς αξιοποιούνται. Για παράδειγμα έστω το πανεπιστήμιο του ΑΠΘ αποφασίζει να ξοδέψει τόσα εκατομμύρια για να προμηθευτεί νέους υπολογιστές τελευταίας γενιάς , ότι πιο κορυφαίο υπάρχει ..μηχανήματα που να κοστίζει το καθένα 3000 ευρώ. Ο καθηγητής όμως που είναι υπεύθυνος για την εγκατάσταση αυτών  επειδή δεν υπάρχει  κάποιο αξιοκρατικό κριτήριο –κίνητρο  θα πάρει τον ίδιο μισθό είτε πάει εκεί και αξιοποιήσει αυτά τα πράγματα που είναι επιπλέον κόπος και χρόνος, είτε πάει και κάνει μόνο τις ώρες που έχει μάθημα.
Σαΐνια μου ξέρετε πολύ καλά ότι αν πάρετε ένα
PC τελευταίας τεχνολογίας είναι εκπληκτικό !!! Αλλά  σε πέντε χρόνια είναι σιδερικό, για πέταμα!
Αυτός λοιπόν που τα έκανε προμήθεια ..εάν δεν τα χρειαζόταν το Πανεπιστήμιο γιατί τα πήρε???
 Τα έδωσε τα λεφτά το πανεπιστήμιο? Τα έδωσε. Αξιοποιήθηκαν? Όχι…
Άρα η συζήτηση δεν έχει να κάνει με το πόσα λεφτά δίνονται για την παιδεία , αλλά ..αξιοποιούνται τα χρήματα που δίνονται για την παιδεία? Και αν χρειαζόμαστε περισσότερα τότε να τα ζητήσουμε. Αυτό εξάλλου δεν είναι ορθολογισμός?

Σε μια μεγάλη ιδιωτική επιχείρηση (βλ . Τράπεζα) αξιολογείται ο υπάλληλος βάση του performance και της αξιολόγησης που σου κάνουνε και όχι βάση των τυπικών προσόντων ή από τα χρόνια εργασίας. Μπορεί ας πούμε κάποιος με πτυχία και είκοσι χρόνια στην εταιρεία να είναι ένας απλός υπάλληλος και κάποιος άλλος νεότερος με λιγότερα χρόνια και υψηλότερες ικανότητες/αποδόσεις/επιδόσεις  να είναι Διευθυντής! Δεν τον αδίκησε κανείς . Είχε τις ικανότητες και πήρε τη θέση σε αντίθεση με τον άλλον.

Για τον Μπουφ δεν μετράει η απόδοση..μετράει η επετηρίδα. Τι σημαίνει επετηρίδα? Για παράδειγμα:
«Μπουφ»: Στα τρία χρόνια πρέπει να πάρω βαθμό τμηματάρχου Α , στα έξι χρόνια πρέπει να πάρω βαθμό προϊσταμένου τάδε. Δηλαδή μπαίνεις με τον κατώτατο βαθμό και σε τριάντα  χρόνια υπηρεσίας υπάρχει ο ανώτατος. Άρα διαιρούμε αυτή τη διάρκεια με τριετίες και παίρνεις εσύ την προαγωγή σου κάθε τρία χρόνια , ανεξάρτητα από το αν είσαι καλός , αποδοτικός κλπ.
Όταν ξέρεις ότι θα ανεβείς με επετηρίδα δεν έχεις κίνητρο να δουλέψεις –κοπιάσεις περισσότερο.

Οι Μπουφ έχουν μια βασική λογική , ένα μοντέλο κρατικό! Δεν πιστεύουν στην ιδιωτική πρωτοβουλία ,αλλά στο κεντρικά σχεδιαζόμενο κρατικά μοντέλο. Δηλαδή ότι όλα ελέγχονται από την κορυφή της πυραμίδας (το πολιτικό γραφείο του κόμματος ) .
Ας πούμε ότι στο Παμακ είναι πάρα πολύ καλή η σίτιση και στο ΑΠΘ δεν είναι . Ο Μπουφ δεν μπορεί να πει « τι λέτε ρε παιδιά… στο Παμακ είναι όλα καλά, άρα δεν θα κατέβω στην κατάληψη που ετοιμάζετε» .. Έτσι και έρθει η κεντρική οδηγία από πάνω θα σου στηρίζει ότι δεν έχετε θέρμανση ακόμα και αν είστε με τα κοντομάνικα.

Κλασσικό αίτημα που συζητιέται εδώ και τριάντα χρόνια τώρα:

Κατά της εντατικοποίησης των μαθημάτων!(δηλαδή όχι στα υποχρεωτικά μαθήματα)
Ουρουκ χαι, οχθουλουμ , λεβιάθες , αμοιβάδες ενωθείτε και ακούστε προσεκτικά:
Οι Μπουφ λένε ότι με τις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης ο φοιτητής χρειάζεται να εργάζεται! Άρα δεν του μένει ελεύθερος χρόνος και άρα πρέπει να πηγαίνει στο πανεπιστήμιό του μία δύο ώρες ή όσο θέλει. Θα σου πει ότι πρέπει ο φοιτητής να δουλεύει για να ζήσει σε αυτή τη κρίση.
Αντεπιχείρημα?:
Ο  φτωχός εργαζόμενος με τα τρία παιδιά που δεν του φτάνουν τα χρήματα για να πάρει γάλα και κόκαλα για το χρυσόψαρό του(όπως λένε αυτοί…) ο οποίος έχει χαμηλό μισθό  ….Πληρώνει εφορία για να είσαι εσύ αγαπητέ στο πανεπιστήμιο δωρεάν! Τι απαιτεί λοιπόν …εφόσον από τον φόρο που πληρώνει κάνεις εσύ σπουδές? Να πηγαίνεις στα μαθήματα , να μαθαίνεις και άμα είσαι τούβλο και στουρνάρι  σε δύο χρόνια να σε  διώχνει το σύστημα . Δεν απαιτεί λοιπόν από εσένα  να μην σε πληρώνει τζάμπα δεκαπέντε χρόνια αιώνιο φοιτητή??


Ακόμα ένα θεματάκι που μας έπρηξε τον πούτσο τελευταία:

Διαμαρτυρία για την  κάρτα σίτισης στο Παμακ. Θα ακούσεις να διαμαρτύρονται ότι δεν την πήραν όλοι όσοι βρισκόντουσαν μέσα στο όριο των 45.000 ευρώ(+5000 ευρώ για κάθε παιδί) και πως θα αναγκάζονται οι υπόλοιποι να πληρώνουν 3.5 ευρώ!!!(Βρες ένα μέρος που να μπορείς να φας με τόσα λεφτά πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό και ξαναέλα)!! Το νιώθετε ρε ντουγάνια ?? Με τέτοια όρια το 90% του πανεπιστημίου θα δικαιούνταν κάρτα σίτισης , για τα οποία δεν θα έφταναν τα χρήματα.  (αύξηση των χρημάτων δεν γίνεται για λόγους που θα εξηγηθούν παρακάτω)


Και λέω γω τώρα: Εσείς(Μπουφιδες) δεν είστε υπέρ του φτωχού? Δε λέτε να πληρώσει το κεφάλαιο? Δηλαδή θα δίνουμε επιδότηση αυτόν που έχει μεγάλο εισόδημα?
 Αυτό που θα έπρεπε να κάνει/αγωνιστεί ο Μπουφ θα ήταν να κατέβει αυτό το όριο. Δηλαδή να πάει στα 20.000 ευρώ και να είναι καλύτερο το φαί για τους λιγότερους φοιτητές γιατί οι άλλοι έχουν 3 ευρώ να πληρώσουν!
Επίσης θα μπορούσαν να αγωνιστούν για να κατέβει ένα νομοσχέδιο το οποίο θα προέβλεπε πως το κράτος αντί για κάρτα σίτισης θα έδινε στους δικαιούχους από 120 ευρώ το μήνα . Έτσι θα μπορούσαν όλοι να πληρώσουν το μεγάλο αντίτιμο των 3.5 ευρώ και το φαί θα ήταν ΓΑΜΗΣΤΕΡΗΣ ποιότητας φιλαράκι…
Και όχι να λέει ανεβάστε τα κονδύλια για την σίτιση ώστε να τρώνε όλοι δωρεάν στο πανεπιστήμιο. Αυτό είναι παράλογο. Το τζάμπα για όλους  πέθανε και όπου υπάρχει τζάμπα είναι κακό.



Ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα?
Δεν υπάρχουν τα λεφτά
Επομένως οτιδήποτε το επιπλέον θα  πρέπει να το κόψουμε από κάπου ή να το δανειστούμε… πράγμα που είναι αδύνατον αυτή τη στιγμή.(εξηγείται παρακάτω)

Το χρέος κάθε χώρας μπορείτε να το δείτε εδώ: 

Το χρέος διάφορων χωρών

Με αυτό το link μπορούμε εύκολα να κατανοήσουμε πως όλες οι χώρες χρωστάνε και δεν γίνεται να ΜΗΝ χρωστάς.

Οι Μπουφιδες λένε να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο! Αυτό που κάποιος δεν ξέρει στην Ελλάδα και τα μπερδεύει …είναι απλά μαθηματικά!
Πρώτον:Ας οριοθετήσουμε την έννοια του μεγάλου κεφαλαίου! Έστω κάποιος που βγάζει πάνω από 500.000 ευρώ τον χρόνο. Πόσοι να είναι αυτοί στην Ελλάδα? 1000 άτομα ? 5000?? Ας πούμε 10.000 άτομα . Πόσο να πληρώνουνε φόρο? 100.000 ευρώ? Όλα τα λεφτά τους ???Βάλτε τα αυτά και πολλαπλασιάστε τα και αντίστοιχα πάρτε τα 5.000.000  πληθυσμό εργαζομένων και πολλαπλασιάστε από δύο με τρία χιλιάρικα που πληρώνουμε φόρο τον χρόνο και θα δείτε ότι συντριπτικά κερδίζει το νούμερο των πολλών!

Δεύτερον: Έχεις εσύ ένα εργοστάσιο και οικονομάς πολλά λεφτά ( πχ το
Jumbo) και σου λέει το κράτος  «είσαι πλούσιος , είσαι κεφάλαιο..άρα εσύ να τα πληρώσεις».   Τι θα κάνει??? Το κλείνει και φεύγει! Φτωχός είναι? Δεν του περισσεύει ένα εκατομμύριο για να ζήσει? Το κλείνει και φεύγει… αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες κόσμο. Την επόμενη μέρα από φόβο κλείνουν όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις και φεύγουν!!! Δεν μπορείς να τον πεις τον άλλον «επειδή είσαι πλούσιος .πλήρωσέ τα!».
Εδώ βλέπετε πως  χώρες που έχουν ευημερία …δίνουν κίνητρα σε κάποιον που έχει λεφτά να κάνει επένδυση.


Να θυμάστε το εξής:

Τα περισσότερα από αυτά που υποστηρίζουν οι Μπούφιδες είναι  παράλογα από τα μαθηματικά και μόνο!
Αναφέρει  για παράδειγμα  μέσα το βιβλίο του Πάγκαλου(Μαζί τα φάγαμε):
Ας υποθέσουμε ότι φταίνε μόνο οι πολιτικοί! Που φταίνε ..δεν λέει ότι δεν φταίνε. Ας πούμε ότι ο καθένας έφαγε από 5-10-20 εκατομμύρια. Πολλαπλασιάστε! Να βγάλουμε ..10 δις? 20 δις? 50 δις? Τα γαμημένα τα 400 δις δεν μαζεύονται! Άρα οι πολλοί ….φάγαμε ο καθένας και από κάτι…..(+) συν τη σπατάλη.
Τι είναι η σπατάλη??? Βγαίνει ο βλάκας ο Γ.Α.Π(Γεώργιος Ανδρέας Παπανδρέου) το 2009 τον Οκτώβριο και το πρώτο μέτρο που παίρνει είναι το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Τι έκανε δηλαδή? Είπε .. θα δώσω στους φτωχούς από 1000 ευρώ για να καλύψουν βασικές ανάγκες …και με αυτά τα χρήματα να τονωθεί η αγορά ….και θα το δώσω με κριτήρια κοινωνικά! Όσοι έχουν φορολογική δήλωση κάτω από 20.000 ευρώ(ας πούμε).
Εσείς τώρα. Πείτε μου… δίχως να βάλετε κάτω τα μαθηματικά. Είναι φιλολαϊκό αυτό? Έστω ότι λέτε πως είναι σωστό. Να το ανατρέψω ?  Το 80% αυτών που έχουν Porsche , Jeepαρες ..κτλ κάνουνε ελεύθερα επαγγέλματα είναι φοροφυγάδες και δηλώνουνε κάτω από 20.000 ευρώ , οπότε πήρανε άτομα το επίδομα ΧΩΡΙΣ να το δικαιούνται!

Άρα …αυτό που φαίνεται σωστό , αν δεν βάλεις κάτω τα μαθηματικά… γιατί για να μαζευτεί αυτό το χιλιάρικο επί δύο εκατομμύρια άτομα ..δηλαδή 2δις , από κάπου έπρεπε να το πάρει! Και το πήρε  με έκτακτη εισφορά από τις μεγάλες επιχειρήσεις .  Όταν όμως μια μεγάλη επιχείρηση πλήρωσε σαράντα  εκατομμύρια έκτακτη εισφορά… έκανε και πενήντα απολύσεις για να μπορέσει να τα δώσει. Επομένως πενήντα άνθρωποι έμειναν άνεργοι! Αυτό το σκέφτηκε κανένας?                                                                                       

Άρα στην οικονομία ή στο οτιδήποτε..δεν είναι αυτό που φαίνεται στην αρχή. Έδωσες κάποια χρήματα! Από πού τα πήρες και ποιοι τα πήραν?


Όταν ο Μπουφ θα σου πει να πάμε στο 5% του ΑΕΠ(έστω ότι το ΑΕΠ μας είναι 100δις) για την παιδεία από 2% που δινόντουσαν , αυτά τα 3δις διαφορά από κάπου πρέπει να τα κόψεις ! Είτε από την υγεία , είτε από τον στρατό , το κοινωνικό κράτος , τα επιδόματα κτλ. Ωραία και το έδωσες στην παιδεία . Σε ποια παιδεία? Στις στρατιές ανέργων που δημιουργεί … που σπουδάζει τόσο κόσμο χωρίς λόγο? Η βάση του 10 που έβαλε ο Καραμανλής ήταν ένα πάρα πολύ σωστό μέτρο. Παιδιά που δεν μπορούν να βγάλουνε 10 δεν είναι δυνατόν να σπουδάζουν. Δεν θα τελειώσουν ποτέ τις σπουδές τους . Το επίπεδο είναι πολύ ανεβασμένο! Κάποιος που είχε 2 στα μαθηματικά και 5 στη Φυσική δεν μπορεί να περνάει Μαθηματικό για παράδειγμα. 
Ρωτήστε σε έναν Μπουφ: «ποια είναι  γνώμη σας για τη βάση του 10»? Είχαμε τις υποδομές να δεχτούμε τόσους πολλούς φοιτητές στις επαρχιακές πόλεις? Δημιουργήσατε ένα υπερκορεσμό φοιτητών? Υπάρχουν τόσες δουλειές? Πρέπει να υπάρχει η έννοια της αξιοκρατίας. Με τη βάση του 10 είχε έρθει η ισορροπία σε όλες τις επαρχιακές πόλεις .Κάποια άχρηστα τμήματα κλείσανε τελείως.
Εντάξει ο Γ.Α.Π το κατήργησε για να έχουν ζωή οι επαρχιακές πόλεις . Εντάξει να έχουνε κόσμο , αλλά δεν είναι δυνατόν να φτιάχνουμε  σχολές φαντάσματα μόνο και μόνο για τους καθηγητές ,για να εκμεταλλεύονται  τους φοιτητές κάποιοι ιδιοκτήτες και κάποιοι μαγαζάτορες οι οποίοι  δεν πληρώνουν εφορία.

Δε μου λέτε… ρωτήστε έναν Μπουφ: «είστε κατά των φροντιστηρίων ή υπέρ»? Θα σου πει «κατά». Ωραία τότε ..γιατί το ΚΚΕ δεν κατεβάζει ένα νομοσχέδιο που να λέει «απαγορεύονται τα φροντιστήρια»? Γιατί? Διότι θα χάσει ψήφους. Διότι το 50% των οπαδών του ΚΚΕ είναι καθηγητές σε φροντιστήρια κτλ.


Ας εξηγήσουμε λίγο για ποιόν λόγο δεν μπορούμε πλέον να δανειστούμε:

Λένε: «Οι αγορές ..οι πουτάνες οι αγορές»…
Ας δούμε ποιες είναι οι αγορές και πως δανείζονται τα κράτη:
Κάθε κράτος έχει έναν προϋπολογισμό (το λεγόμενο budget)  και λέει: Φέτος έχουμε προϋπολογίσει τόσα έξοδα σαν κράτος (δηλαδή μισθοί δημοσίων υπαλλήλων , συντήρηση δρόμων, άμυνα, έργα, παιδεία, υγεία κτλ..όλα τα έξοδα του κράτους) και από την άλλη μεριά από κάπου πρέπει να πάρουμε αυτά τα λεφτά! Ποια είναι τα έσοδά μας? Οι φόροι γενικά.
Στο τέλος του χρόνου διαπιστώνουμε ότι είχαμε έλλειμμα 3% επί του προϋπολογισμού. Δηλαδή είχαμε πει 100δις έξοδα και είχαμε  έσοδα 97δις. Ποια είναι η τρύπα(έλλειμμα) μας ? Τα 3 δις. Αυτό το 3% πρέπει να το κλείσουμε . Εάν όμως το ΑΕΠ(ο τζίρος του κράτους ) μας αυξήθηκε φέτος μία μονάδα , τότε και να δανειστούμε ..ως ποσοστό του ΑΕΠ ο δανεισμός μας παραμένει ο ίδιος.

Για παράδειγμα:
Έχεις εισόδημα 50.000 ευρώ το χρόνο και χρωστάς 25.000. Τι χρωστάς? Το 50 % του ετήσιου εισοδήματός σου. ΑΕΠ για σένα είναι το ετήσιο εισόδημα. Μετά από πέντε χρόνια χρωστάς 100.000 στην τράπεζα. Αύξησες τον δανεισμό σου? Τον αύξησες. Αν όμως το εισόδημά σου έγινε 200.000 ? Τότε χρωστάς πάλι το 50% επί του ΑΕΠ.
Έχει υπολογίσει λοιπόν η Ε.Ε , ότι αν το έλλειμμα σου είναι πάνω από 3% του προϋπολογισμού , τότε επιβαρύνεις το χρέος σου! ΑΝ μπορείς και κρατάς το έλλειμμα σου μέχρι το 3% κι έχεις μια στοιχειώδη μικρή ανάπτυξη 0.5 % , τότε το χρέος σου ονομαστικά μπορεί να ανεβαίνει αλλά σαν ποσοστό του ΑΕΠ παραμένει σταθερό. Αν τώρα καταφέρεις και έχεις μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης  και το έλλειμμά σου είναι ακόμα μικρότερο  ,τότε μειώνεις και το χρέος σου. Αυτή την ισορροπία πας να κρατήσεις.

Πως δανείζεται ένα κράτος ? Το κράτος αυτή τη στιγμή έστω ότι χρειάζεται 5 δις .  Το κράτος δανείζεται με ομόλογα. Τί είναι τα ομόλογα? Έρχεσαι εσύ και μου δίνεις λεφτά ..κι εγώ σου δίνω ένα χαρτί που λέει «Σε 5 χρόνια θα πάρεις πίσω τα λεφτά σου με τους τόκους» και σου δίνω κάθε χρόνο τόκο 3%. Άρα αυτό το ομόλογο είναι πενταετές κι έχει 3%  το χρόνο κουπόνι.  Βγάζει μια ανακοίνωση το κράτος και λέει: «Θα κάνω δημοπρασία ομολόγων 21 Οκτωβρίου και ζητάω 5δις».Έρχονται λοιπόν από όλο τον κόσμο (πχ ασφαλιστικά ταμεία) ..διάφοροι και λένε «εγώ σου δίνω 5 δις με 1%» ο άλλος σου δίνει 5 δις με 3% ή με 5% κι εσύ παίρνεις τις καλύτερες προσφορές .
Και λέω το εξής :
Εσύ σαν ιδιώτης έχεις πχ 20.000 ευρώ και λες … αν τα βάλω στο Αμερικανικό δημόσιο μου δίνει 3% τόκο και το Ελληνικό δημόσιο  επίσης 3%. Εσύ που θα τα δανείσεις? Προφανώς στην Αμερική , διότι στο μυαλό σου λες «και αν φαλιρίσει η Ελλάδα»? Ποιο είναι το πιο σίγουρο λοιπόν? Η Αμερική.
Εάν όμως έρθει η Ελλάδα και σου πει «εγώ σου δίνω 5%»..και αν αυτή είναι και λίγο φερέγγυα θα έρθεις και θα τα βάλεις στην Ελλάδα.
Αυτό σημαίνει «Η αγορά καθορίζει τα επιτόκια»

Όταν εμείς φτάσαμε στην χρεοκοπία .. δεν μας δάνειζαν ούτε με 20%.
Υπάρχει ο καλός δανεισμός και ο κακός. Ο κακός έχει να κάνει με τον δανεισμό για την κάλυψη του ελλείμματος μιας χώρας. Ο καλός από την άλλη μεριά έχει να κάνει με την ανάπτυξη. Δηλαδή εάν για κάθε ευρώ που δανείζεται το κράτος με επιτόκιο 5% καταφέρνει να πάρει 6% του ποσού που δανείστηκε , τότε έχει δημιουργήσει ανάπτυξη 1%.Αυτός είναι ο καλός δανεισμός.

Ο Μπουφ λέει: « οι τοκογλύφοι που μας πίνουνε το αίμα...». Δεν μπορεί να καταλάβει ότι το κράτος εάν δώσει αύξηση στο δημόσιο 100 ευρώ σε όλους ή πρέπει να τα κόψει από κάπου αλλού(παιδεία , δρόμους , υγεία , στρατό κτλ) ή θα πρέπει να βγει να τα δανειστεί. Αν όμως τα δανειστεί  θα πληρώνει τόκους . Θα σου πει: «όχι δεν θα τα δανειστείς . Θα τα πάρεις από το μεγάλο κεφάλαιο!» ( το εξηγήσαμε παραπάνω γιατί δεν είναι εφικτό. Μην τα ξαναλέμε).

Ο Μπουφ μπορεί επίσης να σου πει:
Όχι φίλε ..θα κρατικοποιήσουμε τον αερολιμένα που τον εκμεταλλεύονται οι Γερμανοί (να γίνουμε ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουμε), τα Λιμάνια που τα δώσαμε στους κινέζους , τα αεροπλάνα που τα πήρε η Aegean και ο Βγενόπουλος … αυτά θα τα ξανακάνουμε κρατικά και θα αποφέρουμε κέρδη κτλ. Και του λες πολύ απλά «Τι στο μπούτσο από όλα αυτά απέφερε τόσα χρόνια κέρδη»?


Ας το αιτιολογήσουμε διαφορετικά γιατί… μας συμφέρουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Αν ο ΟΤΕ ήταν δημόσιος. Για να βγάζει τα κέρδη , να είναι ανταγωνιστικός , να μπορεί να απασχολεί υπαλλήλους …δεν πρέπει να κάνει επενδύσεις κάθε χρόνο? Άρα ο ιδιοκτήτης του ..στην προκειμένη περίπτωση το κράτος , θα πρέπει να βάλει φέτος 500 εκατομμύρια και να τα ρίξει σε επενδύσεις , αύξηση του κεφαλαίο κ.α. Αυτά τα 500 εκατομμύρια τα έχει περίσσευμα το κράτος? ΌΧΙ . Άρα θα βγει να τα δανειστεί. θα τα δανειστεί με 5%. Και λέω ..θα το βγάλει το 5% η επένδυση που έκανε στον ΟΤΕ? Θα βγάλει παραπάνω? Επομένως το κράτος τι κερδίζει όταν είναι ο ΟΤΕ ιδιωτικός? Αν κάνει 100 εκατομμύρια κέρδη θα φορολογηθεί με 2% φόρο για τις μεγάλες επιχειρήσεις , 20% επί των κερδών ..και όλα αυτά χωρίς να κάνει τίποτα το κράτος . Επομένως το κράτος πρέπει να είναι πάντα ο νταβατζής ή διαφορετικά συνεργάτης εκ του ασφαλούς.

Ας τονίσουμε κάτι ακόμη: Πέρα από το έλλειμμα μιας χώρας , υπάρχει και το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου. Δηλαδή! Εισάγουμε πετρέλαιο ? Άρα τι κάνουμε στην Ελλάδα? Βγάζουμε έξω ευρώ και στέλνουμε μέσα πετρέλαιο. Όταν αγοράζουμε ένα i-phone , τι κάνουμε? Έρχεται το προϊόν μέσα κι εμείς στέλνουμε τα ευρώ έξω. Όταν εξάγουμε την ντομάτα ..στέλνουμε το προϊόν έξω και  φέρνουμε ευρώ μέσα. Όταν έρχεται ένας τουρίστας τι κάνει? Φέρνει ευρώ μέσα. Άρα έχουμε ένα εμπορικό ισοζύγιο. Πόσα ευρώ έρχονται στη χώρα και πόσα ευρώ φεύγουν. Εάν κάθε χρόνο φεύγουν ευρώ έξω ..περισσότερα από όσα μπαίνουν μέσα …στο τέλος θα μας μείνουν ευρώ? Όχι. Τι θα πρέπει να κάνουμε? Να δανειστούμε. Εμείς λοιπόν σαν Ελλάδα είχαμε τα λεγόμενα δίδυμα ελλείμματα. (έλλειμμα στον προϋπολογισμό και στο ισοζύγιο πληρωμών –τρεχουσών συναλλαγών).

Όταν έρχεται μια επιχείρηση μεγάλη (πχ Apple)  και της δίνει το κράτος δωρεάν την έκταση και να μην πληρώνει για 5 χρόνια φόρους . Ξέρετε τι θα πει το Κ.Κ.Ε ? «Στήνουνε κώλο στους καπιταλιστές και ξεπουλάνε την χώρα...».  Να ας πω μια διαφορετική ανάγνωση? Η apple  θα έρθει εδώ για να φτιάξει το εργοστάσιο! Δεν πρέπει να φέρει και 10 δις ευρώ? Με πορδές θα το φτιάξει ?Αυτά που θα πάνε? Στην Ελλάδα..Πέρα από τις θέσεις εργασίας που θα κάνει (ναι μεν δεν θα πληρώνει η ίδια φόρο) , όμως οι θέσεις εργασίας οι εργαζόμενοι θα φορολογούνται κανονικά. Άρα φτιάχνεις το εμπορικό σου ισοζύγιο? Όταν θα κατασκευάζει τα i-phone …θα τα πουλάει όλα στην Ελλάδα ή θα εξάγει κιόλας? Θα πουλάει στην Ελλάδα, άρα εμείς δεν θα χρειάζεται να στέλνουμε ευρώ έξω για να εισάγουμε i-phone , άρα τα ευρώ θα μένουν μέσα. Επίσης αυτά που θα εξάγει θα φέρνουνε μέσα ευρώ? Άρα μας συμφέρει να έρθει κάποιος να επενδύσει?  Συμφέρει να του δώσουμε κίνητρο?
Παράδειγμα:
Έχουμε στην Ελλάδα 3000 ακατοίκητα νησιά …και ας πούμε λέει το κράτος :
Αν έρθει κάποιος και μου πει ότι δώσε μου αυτό το μέρος για 50 χρόνια με τόσο ενοίκιο (γιατί τζάμπα δεν μπορείς να δώσεις επικράτεια) σε ξεφτίλα τιμή. (1000 ευρώ το χρόνο) . Αυτός όμως τι θα κάνει ? θα φέρει λεφτά να κάνει ξενοδοχεία ?Θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας? Δεν θα έρχεται ο Αμερικάνος ο πλούσιος να κάνει διακοπές? Άρα κάθε χρόνο θα έρχονται λεφτά. Κι εσύ τι έκανες? Είχες ένα ακατοίκητο πράγμα που δεν το αξιοποιούσες και ξαφνικά απέκτησες κέρδη. Για το ΚΚΕ και τον Μπουφ
 λοιπόν αυτό είναι ξεπούλημα της δημόσιας γης . Δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι το κράτος είναι ο καλύτερος συνέταιρος και όχι ιδιώτης.

Πες ότι εσύ είχες μια αυλή στο σπίτι και άλλα 1000 μέτρα αυλή άγονη που την είχες να κάθεται. Δεν μπορούσες να το νοικιάσεις και γενικά να την αξιοποιήσεις..κι ερχόταν ένας κι έλεγε « μεγάλε ..μου το δίνεις με ένα συμβόλαιο 10 χρόνια? Αναγνωρίζω την ιδιοκτησία σου , εγώ θα το εκμεταλλευτώ και θα σου δίνω 1% από τα κέρδη μου κάθε χρόνο. Επίσης θα απασχολήσω και τον γιο σου σε μια από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσω». Ρωτάω εγώ: Σε συμφέρει να το δώσεις ? Το ΞΕΠΟΥΛΑΣ???? Αφού το είχες και καθότανε! Δεν το έκανες τίποτα. Έπρεπε να το βάφεις , να το προσέχεις  να το κουρεύεις κτλ.

Επομένως το κράτος δεν μπορεί να είναι ιδιοκτήτης για τον απλό λόγο ότι μπορεί να μπει μέσα. Ας ξαναπιάσουμε τον ΟΤΕ και να πούμε γιατί δεν θα μπορούσε να ευδοκιμήσει. Δεν είναι μόνο τα υλικά και οι επενδύσεις που παίζουν ρόλο. Σημασία έχει και το “Know how” η τεχνογνωσία. Η ξένη εταιρεία που το πήρε , δεν έχει μόνο τον ΟΤΕ ..έχει άλλες τρεις εταιρείες . Συνεπώς έχει την τεχνογνωσία? Της κοστίζει φτηνότερα λόγω οικονομίας κλίμακας που λέμε?                                                               
Γιατί εσύ έχεις ένα μαγαζί , έχεις την μηχανογράφηση να το τρέχεις , ξέρεις τη δουλειά ,έχεις δοκιμάσει τις «συνταγές», άρα τι είναι να κολλήσεις ένα από δίπλα? Το ίδιο κόστος θα έχεις . Ένας άσχετος μπορεί να ξεκινήσει από το μηδέν ? ΜΕ λίγα λόγια γι αυτό απέτυχαν ο ΟΣΕ / Ολυμπιακή αεροπορία κ.α.                                                       

 Η Ολυμπιακή Αεροπορία μας έβαζε μέσα 1δις τον χρόνο!
Ξέρεις τι πάει να πει αυτό αγαπημένε μου Μπουφ? Τι φόρους πρέπει να κόψεις από τον φτωχό και τον συνταξιούχο? Ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι θα μπορούσαν να παίρνουν ένα χιλιάρικο παραπάνω τον χρόνο εάν δεν υπήρχε η Ολυμπιακή. Επομένως ποιο ήταν το κέρδος μας με την ιδιωτικοποίηση της ? Ο Γερμανός ή ο οποιοσδήποτε ιδιώτης έστω ότι από τους φόρους απέφερε κέρδη 10 εκατομμύρια τον χρόνο στην Ελλάδα. Εντάξει? Ναι αλλά και 1δις που γλύτωσε το κράτος ? Γίνονται 1δις και 10 εκατομμύρια. Ο Γερμανός όμως λέει: οκ πήρα την Ολυμπιακή/ΟΣΕ …θα τη συνδέσω όμως με άλλες γραμμές . Τι πρέπει να κάνει? Επενδύσεις ! Θα φέρει λεφτά στη χώρα? Ποιος θα τα φτιάξει ? Έλληνες εργάτες. Άρα θα δουλέψουν Έλληνες και έρθουν ευρώ στην χώρα.

Μια ερωτησούλα για κάθε ΜπουφοΚΝΙΤΗ:
Όταν θα τελειώσετε το Πανεπιστήμιο μαζευτείτε όλοι εσείς οι Κνίτες , φτιάξτε μια εταιρεία λαϊκής βάσης (βάζοντας από από ένα μερίδιο ο καθένας) κι εφαρμόστε όλα αυτά που θέλετε , κάνετε και  πιστεύετε με τις γνώσεις που έχετε αποκομίσει. Δώστε κατώτατο μισθό 1500 ευρώ, ώρες εργασίας που θέλετε, συνταξιοδοτικά , παροχές , βρεφονηπιακούς  κτλ. Να δείτε αν ποτέ θα έχει επιτυχία αυτό το μοντέλο. Ποτέ! Θα καταστραφείτε από τον πρώτο χρόνο και θα έχετε μπει μέσα.

Να σας πω και κάτι άλλο? Εμείς θέλουμε να  εισάγουμε πετρέλαιο! Τι τους πληρώνουμε? Ευρώ! Το δέχονται? Βεβαίως και το δέχονται. Εάν είχαμε εσκούδος που έχει η τριτοκοσμική τάδε λατινοαμερικάνικη χώρα…… θα το δεχόντουσαν? ΌΧΙ ! Άρα σου λέει….. τι να τα κάνω εγώ φίλε τα χαρτιά που τυπώνεις στο τυπογραφείο σου. Θέλω δολάριο/ευρώ.
Άρα εσύ τι πρέπει να κάνεις ? Να μαζεύεις συναλλαγματικά αποθέματα(από τους τουρίστες) ή να εξάγεις προϊόντα και το συνάλλαγμα που έρχεται να το δεσμεύεις από αυτούς για να έχεις συνάλλαγμα να δίνεις .
Επομένως αυτός που σου λέει «ΔΡΑΧΜΗ» , θα καταλάβει πως ό,τι πλουτοπαραγωγικό έχουμε στην Ελλάδα και μπορούμε να το εξάγουμε , θα δεσμεύεται για να μπορούμε να εισάγουμε τα βασικά! Παράδειγμα ..φάρμακα, τρόφιμα, ενέργεια ,πετρέλαιο και πολλά άλλα.
Επιπλέον το να έχεις συνάλλαγμα σε ένα τέτοιο καθεστώς όπως ήταν στη Ελλάδα παλιά , απαγορεύεται! Δηλαδή θα πρέπει να το δραχμοποιείς . Εάν εγώ λόγου χάρη έχω μια τουριστική επιχείρηση που έχει έσοδα 100.000 δολάρια  τον χρόνο, η τιμή είναι σε δραχμές ! Δεν μπορώ εγώ να τα κρατήσω. Θα πρέπει να τα δραχμοποιήσω επίσημα με χαρτί από την τράπεζα , ώστε το συναλλαγματικό απόθεμα να πάει στο κράτος – κρατική τράπεζα!

Λένε κάποιοι:  «Κάποτε περνούσαμε καλά με την Δραχμή…»
Να σας πω το εξής :  Κάποτε=20-25 χρόνια πριν , όταν ο Μπουφ που ταξίδευε εξωτερικό τότε ..πήγαινε Ευρώπη … του έλεγε ο φίλος του. Ρε συ ! Πάρε μου ένα κασετόφωνο / μια φωτογραφική καθώς θα έρχεσαι.
Για ποιόν λόγο γινόταν αυτό? Διότι στην Ελλάδα για παράδειγμα μια φωτογραφική είχε 1.000.000 δραχμές ενώ στην Γερμανία 100.000 (λόγω 120% τελωνίων και πολλών άλλων ) .
Δηλαδή εάν λέγαμε «να πα να γαμηθείτε» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν είχαμε μπει στο κοινό νόμισμα , το i-phone ξέρετε πόσο θα είχε στην Ελλάδα ? Εάν ασπούμε πως ένας καλός μισθός ήταν 100.000 δραχμές ….θα είχε 500.000!  
5 μισθούς! Πέντε γαμημένους μισθούς! Το νιώθετε?

Κι επειδή πολλοί εξυπνάκηδες θα κολλήσετε στην συσκευή και θα πείτε: «έλαα ρε μαλάκα που μου θέλεις και αη φονε. Τι να το κάνεις ?? Θα μπορέσεις να ζήσεις και χωρίς αυτό. Δεν εξαρτόμαστε από έξω!
Θέλω να κάνετε το εξής πράγμα και να αναρωτηθείτε παράλληλα :
Μπείτε στο σπίτι σας μέσα και πείτε μου ΠΟΣΕΣ ελληνικές συσκευές βλέπετε! Και αν βρείτε έστω και μία πείτε μου για πόσα χρόνια δούλευε σωστά. Άρα αγαπητέ μου φίλε αναγνώστη πιστεύω ότι κατανοείς πλήρως πως κάθε χώρα εξαρτάται από την παραγωγή των άλλων! Κανείς σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία δεν μπορεί να είναι αυτάρκης. Αποδέξου το !

Επομένως τι σημαίνει πως έχεις "ισχυρό" νόμισμα ? Ότι είναι αξιόπιστο το νόμισμά σου και είσαι πλούσιος! Θα σου πουν βέβαια … «δεν είναι σημαντικό το i-phone και όλα αυτά» , σημαντικό είναι να τρως λάδι , κρέας , αυγά κτλ.
Πρόσεξε φίλε μου! Σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά εσύ για παράδειγμα εάν έχεις ελαιόδεντρα και παράγεις δέκα τόνους λάδι τον χρόνο . Είσαι μαλάκας να το πουλήσεις ΤΖΑΜΠΑ στην ελληνική αγορά? Αφού είναι εξαγώγιμο προϊόν. Το εξάγεις , το κάνεις συνάλλαγμα , κάνεις καλό και στο κράτος και οικονομάς παράλληλα. Άρα θα είναι και το προϊόν  δυσεύρετο. Διότι θα γίνεται εξαγωγή όπως στην Αργεντινή με τα λεμόνια .

Στην Ελλάδα πριν από 20-25 χρόνια δεν επιτρεπόταν να πωλούνται μπανάνες! Μπανάνα ο Έλληνας δεν έτρωγε !
Το πιο κλασσικό παράδειγμα το είπε ο υπουργός οικονομικών της Αργεντινής τότε που είχε πέσει πάνω στην αλλαγή …. Λέει το εξής:
Η Αργεντινή είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός λεμονιού στον κόσμο! (Ακόμη και αυτά που τρώτε τώρα στο σπίτι σας είναι Αργεντινής.) Στην Αργεντινή λοιπόν δεν τρώνε λεμόνι .Διότι για την χώρα αυτή το συγκεκριμένο εξαγώγιμο προϊόν είναι ΧΡΥΣΟΣ !

Εάν η Ελλάδα γύριζε τώρα στην δραχμή , τα πρώτα πράγματα που θα γινόντουσαν δυσεύρετα θα ήταν:
Λάδι, πορτοκάλι, κρασί, σιτάρι και ότι άλλο έχει αξία να εξαχθεί! Για να πάρει η Ελλάδα το συνάλλαγμα και να μπορέσει να εισάγει πετρέλαιο κ.α. Άρα δεν θα ήταν μόνο τα εισαγόμενα ακριβά, θα ήταν και τα εγχώρια. Το κράτος θα σου έδινε μισθό σε δραχμές ΌΣΟ ΗΘΕΛΕΣ! Αλλά εσύ δεν θα μπορούσες να τα κάνεις τίποτα! Τι θα έκανε τότε το κράτος ? Εδώ εισέρχεται η έννοια του «κουπονιού».

Θα έλεγε το κράτος: «Εντάξει , βγάζω δέκα εκατομμύρια τόνους λάδι τον χρόνο …. Θα δώσω και  ένα εκατομμύριο τόνους λάδι στον λαό. Αλλά επειδή δεν φτάνει , θα πω : 1 κιλό το μήνα όλοι! ΚΟΥΠΟΝΙ. Όλοι δικαιούνται από ένα κουπόνι. Και επειδή δεν υπάρχει ανταγωνισμός θα το πάρεις από το κρατικό μαγαζί στο οποίο θα δουλεύει ο  δημόσιος υπάλληλος  που …σταρχίδια του όλα …θα έχεις το κουπόνι , τις δραχμές , δραχμές και κουπόνι…1 χιλιόμετρο ουρά να περιμένεις να πάρεις το λάδι. Όταν θα φτάσεις στο τέλος της ουράς , μπορεί να σου πει πως έχει τελειώσει το λάδι και θα φέρουμε την επόμενη εβδομάδα. Επίσης το ένα μαγαζί θα έχει λάδι και το άλλο καφέ. Δεν θα έχει και λάδι και καφέ. Διότι έτσι δουλεύει το σύστημα.

Κλασσικό παράδειγμα της Κούβας(μιας που φημίζεται για το παγωτό της):
Από τη μια πλευρά έχουμε το παγωτατζίδικο για τον τουρίστα και δέκα μέτρα  πιο δίπλα βρίσκεται το παγωτατζίδικο για τον κουβανό! Ο τουρίστας πληρώνει σε δολάρια  και μπορεί να διαλέξει από διάφορες γεύσεις περιμένοντας ελάχιστα στην ουρά.  Το παγωτατζίδικο για τον Κουβανό όμως έχει μόνο δύο γεύσεις! Βανίλια-Σοκολάτα! Δεν πληρώνει φυσικά σε δολάρια και περιμένει σε μια ουρά 100 μέτρων για να πάρει παγωτό.

Σκεφτείτε λίγο κάτι παρόμοιο να συνέβαινε στην Ελλάδα! Δεν θα επαναστατούσαμε? Δεν θα τα γαμούσαμε/σπάγαμε όλα????
Εκεί στην Κούβα για ποιόν λόγο δεν τα σπάνε όλα?
Διότι είναι τόσο καταπιεστικό το καθεστώς ..το μονοκομματικό(κομουνιστικό) , το οποίο μόνο που το είπε κάποιος και διαμαρτυρήθηκε για κάτι ….. έστω εγώ πως είμαι ρουφιάνος του κόμματος και την επόμενη ημέρα πάω και πω : «Ήμουνα χθες με τον Γιάννη και γκρίνιαζε για το παγωτό…» Την επόμενη ημέρα δεν τον ξαναείδες στην ζωή σου τον Γιάννη! Έρχεται το βράδυ ο κομματικός , τον σκοτώνει ,  θάβει το πτώμα του και δεν τον ξαναείδες! Επειδή σε μια παρέα είπε «ρε συ! Κι εμείς περιμένουμε στην ουρά να πάρουμε παγωτό».

Γι αυτό λοιπόν οι κουβανοί είναι «πετάει ο γαίδαρος πετάει» . Γι αυτό εδώ είναι 1000 άτομα για να πάρουν βανίλια-σοκολάτα και δέκα μέτρα παραδίπλα δεν έχει ουρά. Διότι ο ένας που θα πει μια κουβέντα …την άλλη μέρα δεν υπάρχει.
ΔΙΟΤΙ είναι ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ! Και όχι δικτατορία της πλάκας που είχαμε εδώ τον Παπαδόπουλο και αυτούς τους αστείους… που για να μην πέσουνε μοιράζανε λεφτά στον λαό. Και άμα πήγαινες σε καμιά συγκέντρωση που πήγαινε ο Πατακός και πήγαινε  ο λαός και καλά να χειροκροτήσει...και του έλεγες… «Κύριε Πατακέ το σχολείο μας δεν έχει πετρέλαιο!»
Αυτοί επειδή ήταν αστείοι …ήταν σε φάση «εεε Βάλε ξερω γω πετρέλαιο» …ΤΣΟΥΠ! Την άλλη μέρα κούκλα το σχολείο …για να ευχαριστήσουν τον λαό. Εκεί ήταν δικτατορία της πλάκας . Ο κομουνισμός όμως δεν είναι πλάκα.

Να σας πω απλούστερα τι είναι ο Κομουνισμός?
Για να το καταλάβουν και οι τελευταίοι…

Όλη η υδρόγειος από χώρα σε χώρα λέμε : «μέσος όρος ζωής στην Ελλάδα είναι 77». Που επηρεάζει  το κλίμα , τι τρως , οι συνθήκες υγιεινής, εργασίας , φάρμακα κτλ. Υπάρχουν χώρες που βρίσκονται υψηλότερα από την Ελλάδα και άλλες χαμηλότερα.
Έχουμε καλό κλίμα , τρώμε σωστά , έχουμε δωρεάν υγεία , δεν στερούμαστε τίποτα , είμαστε χαρούμενοι και πολλά ακόμη.
Δεν θα πιάσω την Κούβα για να συγκρίνω…. Θα πιάσω την ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ:
Η Σοβιετική ένωση την δεκαετία του 80 που ήταν στα καλύτερά της είχε 53 (πενήντα τρία) μέσο όρο ζωής! Η χαμηλότερη που σημειώθηκε ποτέ σε όλον τον πλανήτη.
Για ποιόν λόγο έγινε αυτό?
Σίτιση αισχρή , υγεία απαράδεκτη , καταπίεση , αλκοολισμός , ασθένειες , αυτοκτονίες , μόλυνση ….και και και …
Δεν υπήρξε πιο φριχτό καθεστώς από αυτό της Σοβιετικής Ένωσης.


Ξυπνάτε ρε γαμώτο! Ζητούν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να πάρουν την εξουσία με σκοπό να αφαιρέσουν την δημοκρατία από όλους τους άλλους .

Για να κεντρίσουμε λιγάκι το ενδιαφέρον θα ήθελα να αναφερθώ στα Γκουλάγκ. Τι ήταν αυτά?
«Η ονομασία Γκουλάγκ επίσης γκούλαγκ είναι το αρκτικόλεξο της σοβιετικής υπηρεσίας που επόπτευε τα «στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στην πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., όπου εξορίζονταν οι πάσης φύσεως αντιφρονούντες πολιτικοί κρατούμενοι, ύποπτοι κ.λπ.»


Τα στρατόπεδα της Γκουλάγκ έγιναν διαβόητα καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που κρατούνταν στις φυλακές αυτές εξαφανίζονταν και έχαναν κάθε επαφή με τις οικογένειες τους, βασανίζονταν και έμεναν φυλακισμένοι σε φρικώδεις συνθήκες διαβίωσης για χρόνια, συχνά χωρίς καν νόμιμες δικαστικές διαδικασίες»

Να τι είναι ο κομουνισμός αγαπητοί………


Δύο παραδειγματάκια του Κομουνισμού που έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό:
·       Η στρατιωτική ομάδα ποδοσφαίρου της Ρουμανίας η λεγόμενη Στεάουα Βουκουρεστίου είχε φτάσει στον τελικό το 1986 και έπαιζε με την Μπατσελόνα παρακαλώ. Τερματοφύλακας της στεάουα ήταν ο Ducadam  τρομερός με τις αποκρούσεις του! Χάρις σε αυτόν η Ρουμανία πήρε το Champions League !





Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ducadam ανακηρύχτηκε εθνικός ήρωας στην Ρουμανία. Και βέβαια η νίκη αυτή της Στεάουα πολύ γρήγορα ξέφυγε από τα στενά πλαίσια ενός αθλητικού γεγονότος, αλλά υπήρξε και πολιτική εκμετάλλευση αφού παρουσιάστηκε σαν νίκη του ανατολικού μπλοκ έναντι της Δύσης καθώς μην ξεχνάμε ότι την εποχή εκείνη ο ψυχρός πόλεμος ήταν στα φόρτε του.
Για ποιόν λόγο τον αναφέρω? Διότι ο τερματοφύλακας αυτός μετά από την επιτυχία που είχε άρχισαν να τον ζητούν μεγαλύτερες ομάδες . Λογικό θα έλεγα. Τι το έκαναν στην Ρουμανία τότε με τον Τσαουσέσκου ? Του σπάσανε τα δάχτυλα! Πολύ απλά ..μετά καμία ομάδα δεν τον ήθελε κι έτσι δεν το έσκασε ποτέ από την χώρα.



·       Αυτή που κατόρθωσε να το σκάσει ήταν η Κομανέτσι , αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής. Κορυφαία θα έλεγα. Αυτή λοιπόν σε μία αποστολή της εθνικής Ρουμανίας που κάθε μέλος είχε και πέντε ανθρώπους της μυστικής υπηρεσίας της Ρουμανίας από δίπλα , κατόρθωσε να την κοπανήσει. Βέβαια για να το κάνεις αυτό θα έπρεπε να μην έχεις συγγενείς πίσω σου. Γιατί σε απειλούσαν πως εάν δεν γυρνούσες θα σου σκοτώνανε για παράδειγμα τον πατέρα.


Παράδειγμα του Κομουνισμού στην Αλβανία:
Αυτοί είχαν την δικιά τους μαλακία.
Δεν επιτρεπόταν καν να πάρεις ΤΑΞΙ !!! Απαγορευόντουσαν τα αυτοκίνητα , μόνο κάτι ισχυροί κομματικοί είχαν.
Έτσι κι έπαιρνε κάποιος ταξί εκτός γάμου / κηδεία/ ασθένειας και πολλών άλλων ….. έστω ότι ήθελες να κάνεις φιγούρα στην γκόμενα.
Την άλλη ημέρα ήταν η αστυνομία σπίτι σου και σου έκανε ανάκριση για το που βρήκες τα λεφτά να πάρεις ταξί. Εάν δεν τα δικαιολογούσες σε γαμούσανε κυριολεκτικά.
Αυτά μου τα έχουνε πει αλβανοί που έχω μιλήσει μαζί τους. Η Αλβανία ήταν από τα πιο φριχτά μέρη.
Ακόμα και τώρα εάν πας στην Αλβανία θα δεις στα σύνορα να είναι γεμάτο εγκαταλελειμμένα πολυβολεία. Δεν μπορούσες να την κοπανήσεις με ΤΙΠΟΤΑ! Καταρχάς στα σύνορα φαντάρους βάζανε μόνο αυτούς που είχαν οικογένεια , παιδιά κτλ. Με σκοπό να έχουν με κάτι να σε απειλήσουν. Πχ…. Αν φύγεις θα σου σκοτώσουμε τα παιδιά.



Πώς στο διάολο γίνεται να έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν ή να ζητούν την ψήφο σου όταν το πρώτο πράγμα που θα καταργήσουν αν εκλεγούν θα είναι το δικαίωμα της ψήφου!

Μετά βέβαια σε παραμυθιάζουν με τις δήθεν εκλογικές συνελεύσεις . Παράδειγμα αποτελεί ο Τσαουσέσκου στην Ρουμανία. Μιλάμε για την πτώση του κομουνισμού της Ρουμανίας η οποία έγινε περίπου 20 χρόνια πριν! Το 1989!
Μπορείτε να δείτε την εκτέλεσή του Τσαουσέσκου εδώ:









Τι έκανε ο τυπάς  και τον αναφέρω ? Έκανε μια δήθεν ανοιχτή λαϊκή συνέλευση μαζεύοντας 200.000 δικούς του (αστυνομικούς , φαντάρους, διάφορα καθίκια που έλεγχε κτλ) …όπου πλέον ο λαός αποφάσισε  και καλά ότι έπρεπε να βγάλει τα τανκς εναντίον των φοιτητών για να καταπνίξει την επανάσταση ενάντια στις αποφάσεις του λαού. Πούλησε ένα τέτοιο παραμύθι , έπληξε την επανάσταση στο αίμα κι έπειτα τον κρεμάσανε και αυτόν και την οικογένειά του. Του γαμήσανε τη μάνα!
Και αν δείτε και άλλα βιντεάκια που έχει το youtube  ή ψάξετε  στο ίντερνετ την ιστορία θα καταλάβετε γιατί γιορτάσανε με τέτοιο τρόπο την πτώση του γαμημένου αυτού δικτάτορα . 
Σκεφτείτε ότι από όλους τους δικτάτορες ήταν ο μόνος που τον εκτέλεσαν . Σε άλλα κομουνιστικά κράτη τους αφήσανε ή απλώς τους δικάσανε . Αυτόν του γαμήσανε ότι είχε και δεν είχε. Αυτόν , την γυναίκα του , τα παιδιά του. ΌΛΟΥΣ!



Ξέρετε πως κυνηγούσε αρκούδες ο Τσαουσέσκου ? Αυτά μου τα είπε ένας Ρουμάνος που ήταν εκεί στο Πανεπιστήμιο τότε.
Επειδή στα βουνά στα Καρπάθια δεν είχε αρκούδες , ντύνανε  με τομάρια αρκούδας διάφορους επαναστάτες αντιεξουσιαστές που τους είχανε φυλακή και τους λέγανε τρεχάτε! Αν γλυτώσετε σας αφήνουμε ελεύθερους.


Όλη αυτή η αναφορά στον Τσαουσέσκου την έκανα και για έναν ακόμη λόγο.
 Δώστε προσοχή!
Έρχεται τις προάλλες  μέσα στην αίθουσα που είχαμε μάθημα ένας αγαπητός μπουφοκνίτης και μου λέει:
« Φίλε – σύντροφε μαζεύουμε υπογραφές για το τάδε ζήτημα που θέλουμε να θέσουμε στην τάδε συνέλευση όπου θα μαζευτούμε διάφορα άτομα . Είναι ένα ζήτημα που αφορά το πανεπιστήμιο και αφορά κι εσένα. Θέλεις να συμμετέχεις ? Αν μπορείς βάλε σε παρακαλώ την υπογραφή σου.»

Και τον ρωτάω τον όρχι  : Τι τις θέλεις τις υπογραφές ? Αν μαζέψετε κάποιον αριθμό υπογραφών(ατόμων) τότε θα περάσετε το αίτημά σας και τότε θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση?
Δίχως καθόλου ντροπή μου λέει ΝΑΙ! Και ξέρετε ο όρχις πόσες υπογραφές ισχυριζόταν πως αρκούσε να μαζέψει το κόμμα του ?????     Πάνω από 350 !!! 350!!!!!!!!

ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΡΕ ΟΡΧΙ ???????
Μάζεψε 7.600 υπογραφές , δηλαδή πάνω από το 50% των φοιτητών του Παμάκ και τότε έλα και πέρασε οτιδήποτε μέτρο γουστάρει η στομάχα σου. Ότι και καλά τι ρε όμορφε? Οι 350 "διανοητικά υπεράνω όλων" ...θα αποφασίσουν για τους 15.000 ?????? Είστε με τα καλά σας αγαπητοί ???
Για μένα λοιπόν η κίνηση αυτή δεν διαφέρει καθόλου από την αντίστοιχη του Τσαουσέσκου ! Εσείς τι λέτε? Διαφέρει???



Κάποιος αγαπητός Κνίτης όμως θα μου πει:
«Εντάξει ρε μαλάκα Ανέστη ! Δεν υποστηρίζω τέτοια πράγματα ….αυτά που λες είναι φριχτά , παρατραβηγμένα και δεν θα μπορούσαν ποτέ να συμβούν εν έτη 2013».

Στον μπούτσο μου λουλούδια και γύρω- γύρω μέλισσες αγαπητέ μου Κνίτη. Εφόσον είσαι ΚΝΕ (Κομουνισμός )..σημαίνει πως όλα  αυτά που ανέφερα παραπάνω τα αντιπροσωπεύετε με την ιδεολογία σας και μόνο ! Θα με κάνετε λοιπόν εμένα να τρώω παγωτό βανίλια-σοκολάτα και να περιμένω ένα χιλιόμετρο ουρά ?
Αντιπροσωπεύετε την Κουβοποίηση την Ελλάδος!

Να φύγετε! Να πάτε αλλού! 

Οι Κνίτες στην Ελλάδα είναι γραφικοί και δεν είναι επικίνδυνοι σε σχέση με τους Χρυσαυγίτες. Διότι πολύ απλά δεν θα μπορέσουν ποτέ να εφαρμόσουν αυτά που πιστεύουν .Και ούτε είναι κάτι που το βιώσαμε ποτέ στην Ελλάδα!
Στο κάτω-κάτω παίζουν και τον ρόλο τους! Κάποια πράγματα από την ιδεολογία των Κνιτών είναι σωστά! Αλλά δεν τους κρίνεις από τα «κάποια αποδεκτά πράγματα σε γενικές γραμμές».
Γιατί και την Χρυσή Αυγή αν την κρίνεις με χαλαρή άποψη , έλα μωρέ εντάξει …τι λένε? Να έχει ψωμάκι να φάει ο Ελληνικός λαός. Κακό είναι αυτό? Βασιζόμενοι σε κάτι το αποδεκτό έπειτα περνάνε πλαγίως και τις υπόλοιπες ιδεολογίες τους . Γι αυτό είναι επικίνδυνοι.


Λίγα λόγια για τον Φασισμό έτσι για να μην με πουν μερικοί Κρυφοφασίστα και μου σηκωθεί η τρίχα κάγκελο:

Ας κάνουμε μια εισαγωγή ...βάση του τι λέει η Βικιπαίδεια για το θέμα αυτό  :


«Ο φασισμός είναι ριζοσπαστική αυταρχική εθνικιστική πολιτική ιδεολογία και μαζικό κίνημα που έχει ως στόχο να θέσει το έθνος, το οποίο ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτισμικών ή/και ιστορικών συνθηκών, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα   .
Το ουσιαστικό "φασισμός" και το επίθετο "φασίστας" χρησιμοποιούνται σήμερα πολλές φορές  και σε μια πολύ ευρύτερη έννοια, προσδιορίζοντας ως "φασισμό" γενικά κάθε άδικη, αντιδημοκρατική και βίαιη πράξη, ιδεολογία, συναίσθημα, συνήθεια στο χώρο της πολιτικής, της κοινωνίας, της οικογένειας, και των σχέσεων.   
»

Με λίγα λόγια ο φασισμός δεν έχει να κάνει μόνο με τον Χίτλερ(Ναζισμός) , τη Χούντα κτλ .  Συναντάται με διάφορες μορφές.
Για παράδειγμα η λεκτική βία που ασκεί μια γυναίκα στον άνδρα της είναι μορφή φασισμού! Όταν στο σχολείο ο νταής κοροϊδεύει τους αδύναμους είναι μορφή φασισμού! Όταν πολλοί γονείς απαγορεύουν ιδιαίτερα τις κόρες τους να βγουν έξω μέχρι αργά , ενώ τα αγόρια τα αφήνουν , είναι μία μορφή φασισμού και αυτή.

Εν πάση περίπτωση εγώ δεν πρόκειται να ασχοληθώ σήμερα με κάτι τέτοιο , απλώς ήθελα να κάνω μια εισαγωγή διευκρινίζοντας μερικά πράγματα.
Θα ασχοληθώ όμως με θέματα που καίνε λίγο περισσότερο . Όπως για παράδειγμα Χούντα-Χρυσή Αυγή! Και βάζω ενωτικό «-» διότι είναι το ίδιο πράγμα για την Ελλάδα τουλάχιστον.

Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να ξεχωρίσει μία μεγάλη μάζα όπως λέει και ο ορισμός της Wikipedia. Λευκός , Έλληνας, Χριστιανός … αυτά είναι τα βασικά στοιχεία τα οποία θεωρούνται υπεράνω όλων των άλλων αξιών. Δηλαδή μπορεί ένας να είναι κλέφτης , αλλά αν είναι έλληνας  τότε οκ.  Αν ένας είναι επιτυχημένος Ρώσος επιστήμονας …στ αρχίδια μας ! Να πα να γαμηθεί!

Άλλο να υποστηρίζεις ότι είσαι Έλληνας και να χαίρεσαι γι αυτό και άλλο πράγμα να θεωρείς τους υπόλοιπους κατώτερούς σου. Με λίγα λόγια άλλο εθνικισμός και άλλο πατριωτισμός.

Αυτά σαν Έλληνες τα βιώσαμε στο πολύ κοντινό παρελθόν κατά την επταετία 1967-1974 , οπότε αρκετοί είναι αυτοί που έχουνε βιώματα / απόψεις και δεν χωράει ουδεμία αμφισβήτηση !

Για παράδειγμα εδώ μπορούμε να μιλήσουμε ελεύθερα για Κομουνισμό κι αυτό διότι δεν ζήσαμε την καταπίεσή του! Πάνε πέστα όμως σε έναν Ρώσο που τα ένιωσε στο πετσί του να δεις πως θα σε διάολο-στείλει .
Τι θέλω να πω? Μπορείτε πολύ εύκολα να ρωτήσετε τους γονείς σας ή κάποιον που να τα έζησε και θα με καταλάβετε.
Μπορεί να υπάρχει στην Ελλάδα ένα  5% με 10% στρατόκαβλων φασιστόμουτρων χρυσαυγιτών που θέλουν να επιβάλλουν αυτό το αξίωμα πατρίς θρησκεία οικογένεια υπεράνω κάθε άλλης αξίας βασιζόμενη σε αυτή την ένωση.
Στη Χούντα οποιοσδήποτε μη Ορθόδοξος Χριστιανός μη πατριώτης ήταν προδότης και πολλά άλλα.
Για να περάσεις τέτοιες ιδέες , συγκεντρώνεσαι γύρω από μία μάζα κι επειδή αυτή την συγκρατούν γεροί δεσμοί , τους κάνεις τόσο ισχυρούς που αυτοί μετά επειδή δεν έχουνε πρόβλημα να επιβάλουνε τις αντιλήψεις με βία και άλλες μεθόδους καταφέρνουν και επιβιώνουν.
Η δημοκρατία για να κυριαρχήσει χρειάζεται ένα  60%. Ο φασισμός κυριαρχεί και με ένα ελάχιστο 15% . Και αυτό συμβαίνει εάν πάρει υπό τον έλεγχό του τον στρατό. Τότε τελείωσαν όλα. Επιβάλεις με πολύ βίαιους τρόπους τις απόψεις σου και μπορείς να επιβληθείς στο 80% των φιλήσυχων πολιτών.

Εμείς μπορεί να μην βιώσαμε τον Κομουνισμό όπως η Ρουμανία / Ρωσία κτλ , αλλά βιώσαμε τον φασισμό στο πιο επικίνδυνο του σημείο την Χούντα. Γι αυτό ο έλληνας πρέπει να είναι πιο προσεκτικός σε θέματα χρυσής αυγής , διότι αυτό είναι ο φόβος . Ότι μια μικρή μερίδα ατόμων είναι πωρωμένη και δεν φοβάται να σκοτώσει για να πάρει αυτό που θέλει!
Χρειάζεται να την απομονώσεις!

Φασισμός –Ναζισμός είναι το ίδιο, όπως και η Χούντα . Οι Ναζί ήταν η στρατιωτική ομάδα που είχε οργανώσει ο Χίτλερ! Ο Μουσολίνι είχε την δική του νεολαία , όπως και ο Μεταξάς που είχε οργανώσει την φασιστική νεολαία της Ελλάδας  τους γνωστούς  Άλκιμους.  (Ψάξτε στο γοογλε για παραπάνω πληροφορίες ) .

Το ότι τους δώσαμε το δικαίωμα να κατεβαίνουν στις εκλογές είναι λάθος. Είναι επικίνδυνοι στην Ελλάδα!
Ο Βενιζέλος έχει κάνει ένα ωραίο κειμενάκι που αξίζει να το διαβάσετε. Μιλάει για τον φασισμό και κατά της Χ.Α. Αξίζει πιστέψτε με. Σας το λέω και ας μην είμαι Πασοκ.

Το ΚΚΕ είναι απλώς γραφικό . Σε πολλά κράτη το ΚΚΕ δεν δικαιούται να κατεβαίνει στις εκλογές. Και μιλάω για κομουνισμό …όχι για αριστερά! Η αριστερά είναι άλλο ζήτημα και είναι καλό να υπάρχει .Έτσι για να προλάβω τα έξυπνα γατόνια .

Για το μόνο που «χαίρομαι» είναι ότι ακούω κάποιους να λένε είμαι Χρυσή Αυγή σαν να λένε ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ.  Το βλέπουν σαν ποδόσφαιρο και πάμε να τα γαμήσουμε όλα με το γκέτο μας. Δεν λέω ότι είναι σωστό αλλά τουλάχιστον είναι απλώς βλάκες στο μυαλό. Οι έξυπνοι χρυσαυγίτες που πιστεύουν στην ιδεολογία του κόμματος αυτού είναι και γαμώ τους επικίνδυνους !

Το μόνο που θέλω να συγκρατήσετε για την Χ.Α είναι το εξής:
ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! Διότι την Χούντα/Φασισμό τον ζήσαμε από κοντά. Και αν όχι εμείς , τουλάχιστον οι γονείς μας.

Ελπίζω πως δεν μας έλειψε το βρωμόξυλο , η απαγόρευση εξόδου , η εξορία , η λογοκρισία και άλλα πολλά που έφυγαν μαζί με τη Χούντα.















Ναι ρε παλιομαλάκα Ανέστη…. Αυτά τα χρόνια δηλαδή περνούσαμε καλύτερα εε?? Άντε κάτσε πλήρωνέ τους μαλάκα για τα λεφτά που φάγανε! Δεν πιστεύεις πως πρέπει να δώσουμε μια ευκαιρία στον Κομουνισμό/Φασιμό να δούμε/δοκιμάσουμε τι αποτελέσματα θα μας φέρουν?
Στην ερώτηση αυτή θα απαντήσω με το εξής ρητό:
Πρέπει να δοκιμάσεις σκατά για να διαπιστώσεις ότι δεν τρώγονται?? Από την μυρωδιά και μόνο δεν το καταλαβαίνεις ?

Όχι δεν είμαι κολλημένος κατά των (ΚΚΕ/Χ.Α) απλά ο λόγος που βρισκόμαστε , τα λέμε εδώ μέσα και περνάμε καλά… όσοι περνάμε καλά… είναι γιατί ο Κομουνισμός/Φασισμός δεν κάνει το παιχνίδι του .
Αν είχαμε ένα από τα δύο , τότε χέσε το
blog ,χέσε την ελευθερία έκφρασης , χέσε τα καυστικά σχόλια …το χιούμορ και γενικά χέσε κι εμένα. Γιατί σε ένα κράτος που επικρατεί ο Φασισμός / Κομουνισμός  , έπειτα από μια παρόμοια δημοσίευση άρθρου  ….. απλώς δεν θα με «ξαναβλέπατε»

Όσοι νομίσατε ότι έχω μπερδέψει τον Κομουνισμό με τον Φασισμό κάνετε τεράστιο λάθος! Απλώς ο κομουνισμός είναι ο εμετός και ο Φασισμός τα σκατά. Βλέπετε εσείς καμιά τεράστια διαφορά?

Κλείνοντας θα ήθελα να δώσετε βάση στα εξής:

Η κακή Δημοκρατία δεν διορθώνεται με καλό φασισμό/κομουνισμό , διότι καλός φασισμός/κομουνισμός δεν υπάρχει.

Γιατί το εγώ… δεν είμαι Κανέλη , δεν είμαι μαύρος , δεν είμαι gay , δεν είμαι Εβραίος …..όταν θα έρθει η σειρά σας θα είναι εντελώς περιττό.


=================================================================
Παρακαλείστε να σχολιάζετε ( αν το επιθυμείτε ) κάτω ακριβώς από το τέλος του άρθρου (με λίγα λόγια στην ίδια την ιστοσελίδα )
και όχι στο Facebook στις αναρτήσεις .
Ευχαριστώ.... :-P
=================================================================


Κούκλοι και Κούκλες διεκδικείτε την ζωή σας και καλή τύχη.
Με μπόλικη αγάπη και σεβασμό,

Ane
comments

Powered By Ane